iDEAL

Slim shake
Wilheminastraat 8A
3361XT Sliedrecht
06-53532922 

Is een eiwitdieet wel gezond?

Ja, een eiwitdieet is een gezonde, verantwoorde en bewezen manier van snel afvallen. Zorg wel dat u tijdens het dieet voldoende water drinkt, om de nieren te ontlasten. Let er wel op, dat een eiwitdieet bedoelt is om in korte tijd af te vallen. 

Wanneer men het streefgewicht heeft bereikt, is het de bedoeling dat men het dieet aanpast. Het dieet zal dan bestaan uit gezonde maaltijden verspreid over de dag, aangevuld met eiwitshakes. 

Als u ons dieetplan volgt, dan zult u ook altijd voldoende vitamine, mineralen en “gezonde” vetten binnenkrijgen. Hierdoor zult u uw behaalde streefgewicht op een gezonde manier behouden en onderhouden! 

Hoe werkt het eiwitdieet nou precies?

De aangepaste maaltijden zorgen ervoor dat je lichaam weinig koolhydraten (suikers) en “slechte” (verzadigde) vetten binnenkrijgt. De koolhydraten zijn wel de energiebron van je lichaam, maar als ze niet aanwezig zijn spreekt het lichaam de reservevoorraad aan: je vet > en dat is het doel! 

Dat proces begint al twee tot drie dagen na de start van het eiwitdieet, waardoor je snel en verantwoord zal afslanken. 

Een eiwitdieet moet aangevuld worden met kleine gezonde maaltijden, met voldoende “groene” groenten en dus vezels met eventueel fruit. 

Waaruit moet een maaltijd bestaan?

Vlees; Eet mager vlees, zonder of zeer weinig vet. Vis is hierbij een keuze naar uitstek, maar ook vlees zoals kipfilet, biefstuk en tartaar zijn zeer goede keuzes . Eiwitten geven snel een verzadigd gevoel, zodoende zit u ook sneller “vol”. 

Groente; Het liefst verse groente, met daarbij de nodige dagelijkse afwisseling. Af te raden groente: wortels en erwten, dit zijn dikmakers. 

Fruit: Bijna alle soorten fruit zijn aan te raden, voor de nodige vitamine. Af te raden zijn o.a.: bananen, avocado's en suikermais. 

Gezonde snacks en tussendoortjes:

Als gezonde snacks kan men kiezen voor: rauwkost, ongezouten noten, toastjes, toastjes met vis of magere zuivel. Eventueel is een rijstewafel of rijstewafel met kruizen > “Snack a Jack” een gezond en verantwoord tussendoortje. 

Zoetige snacks: Hiervoor kunt u kiezen voor onze gezonde maaltijd & eiwitrepen zoals: Slimsystem Low sugar 24% Protein bars en Slimsystem L-Carnitine Bars! 

Let bij snacks gewoon duidelijk op de etiketten, zorg dat er geen slechte vetten in zitten en/of teveel koolhydraten! Zorg ervoor dat de inname van deze tussendoortjes beperkt blijft.