iDEAL

Slim shake
Wilheminastraat 8A
3361XT Sliedrecht
06-53532922



 

CALORIEARME RECEPTEN:

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Vispakketje met prei

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper.
• Snijd de prei in 1 cm brede schuine stukken.
• Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min. Breng op smaak met peper.
• Verdeel de prei over een stuk bakpapier en leg de vis op de prei.
• Vouw het bakpapier tot een pakketje en leg op de bakplaat.
• Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de vispakketjes in 20 minuten gaar.

1 persoon - 215 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram tilapiafilet
• 200 gram prei, afgespoeld
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel rozemarijn
• Peper


Gegrilde kalkoenfilet met broccoli

Bereiding:
• Bestrooi de kalkoenfilets met marjolein en peper en bestrijk ze dun met olie.
• Kook de broccoli in ruim kokend water 6 minuten.
• Verhit de grillpan voor, leg de gemarineerde kalkoenfilet erin en rooster aan beide kanten bruin en gaar in 3-4 minuten per kant.

1 persoon - 240 kcal

Ingrediënten:
• 125 gram kalkoenfilet
• 200 gram broccoli, in roosjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel marjolein
• Peper


Spinaziesalade met omelet

Bereiding:
• Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet goed uitlekken.
• Voeg de komkommer, spinazie en bieslook samen.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan.
• Schenk het geklopte ei in de pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is.
• Breng de omelet op smaak met peper.
• Snijd de omelet in dunne reepjes en leg op de salade.

1 persoon - 195 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram spinazie
• 100 gram komkommer, kleingesneden
• Ei, geklopt
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel bieslook
• Peper


Gegrilde tonijn met bloemkool en broccoli

Bereiding:
• Verwarm de gril. Bestrijk de tonijn met de olie en bestrooi met peper en koriander.
• Gril de vis 3-5 minuten.
• Doe de bloemkool en broccoli in een magnetronbestendige kom in een laagje water en stoom ze afgedekt in 2 minuten gaar in de magnetron (600 watt).
• Giet het water af, bestrooi eventueel met wat peper.

1 persoon - 260 kcal

Ingrediënten:
• 125 gram tonijn
• 125 gram bloemkool
• 125 gram broccoli
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel koriander
• Peper


Kabeljauw uit oven

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 200 ¢ªC.
• Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.
• Kruid de kabeljauw met tijm en peper.
• Leg hierop de gemengde groenten.
• Bestrooi het met bieslook en peper.
• Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.

1 persoon - 205 kcal

Ingrediënten:
120 gram kabeljauw
50 gram courgette blokjes
50 gram champignons gehalveerd
50 gram tomaat gehalveerd
50 gram prei in ringen
Theelepel bieslook
Theelepel kerriepoeder
Peper


Salade met gerookte kipreepjes

Bereiding:
• Tomaten wassen en halveren.
• Komkommer wassen en kleinsnijden.
• Dille fijn knippen.
• Slamix mengen met kipreepjes, dille, tomaat, komkommer en olie.

1 persoon - 300 kcal

Ingrediënten:
100 gram gerookte kipreepjes
50 gram komkommer
10 cherrytomaatjes
1 eetlepel olijfolie
100 gram slamix
1 theelepel verse dille
Peper


Gestoomde koolvis met spruitjes

Bereiding:
• Spruitjes schoonmaken.
• Visfilet bestrooien met peper, laurier en tijm.
• Spruitjes in een laagje kokend water in 8 min. gaarkoken.
• Tegelijkertijd boven spruitjes,in de pan een vergiet of stoommand hangen en hierin de vis leggen. Deksel op vergiet leggen en vis in 8 min gaar stomen.
• Spruitjes afgieten.

1 persoon - 200 kcal

Ingrediënten:
• 120 gram koolvisfilet
• 200 g spruitjes
• 1/2 theelepel tijm
• Peper
• Theelepel laurier


Kip met bleekselderij

Bereiding:
• Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.
• Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken.
• Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
• Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min.
• Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten.
• Roer de bleekselderij en paprikapoeder erdoor.

1 persoon - 240 kcal

Ingrediënten:
• 120 gram kipfilet, in blokjes
• 150 gram bleekselderij
• 50 gram champignons
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel paprikapoeder
• Peper


Zeewolf met andijvie

Bereiding:
• Verhit de olie in een wok en roerbak de zeewolf circa 5 minuten.
• Voeg na 3 minuten de andijvie toe en bak deze nog 2 minuten.
• Voeg de tijm toe.

1 persoon - 220 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram zeewolf
• 200 gram andijvie
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel tijm


Gegrilde tong met spinazie

Bereiding:
• Verdeel de olijfolie over de vis en bestrooi deze met peper en rozemarijn.
• Rooster de vis circa 15 minuten in een voorverwarmde hete grillpan; keer regelmatig om.
• Kook de spinazie 3-4 minuten.

1 persoon - 230 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram tongfilet
• 1 eetlepel olijfolie
• 200 gr spinazie
• 1 theelepel rozemarijn
• Peper


Forel en groenten uit de oven

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Hak de peterselie fijn.
• Meng de peterselie m et olie en peper.
• Vul de buikholte van de forellen met de tomaat, peterseliemengsel en champignons en leg ze in een ingevette ovenschaal.
• Strooi peper over de forel.
• Verdeel de courgette er overheen.
• Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

1 persoon - 210 kcal

Ingrediënten:
• 1 schoongemaakte forel
• 70 gram kerstomaatjes
• 70 gram champignons, in plakjes
• 60 gram courgette, in blokjes
• 1 eetlepels fijngehakte peterselie
• Peper
• 1 eetlepel olijfolie


Tilapia met tomaat en courgette

Bereiding:
• Snijd de vis in blokjes en marineer deze met ½ eetlepel olie, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, tijm en dille.
• Snijd de tomaten en de prei in blokjes
• Wok in ½ eetlepel olie de vis in ca. 7 minuten gaar
• Voeg de tomaten, prei, ½ theelepel knoflookpoeder en peper toe

1 persoon - 230 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram tilapia filet
• 2 tomaten
• 100 gram courgette
• Peper
• 1 theelepel tijm
• 1 theelepel dille
• 1 theelepel knoflookpoeder
• 1 eetlepel olijfolie


Kipfilet met spitskool

Bereiding:
• Verwarm de olie in de pan en bak de kipfilet goudbruin.
• Voeg de spitskool toe en sluit de pan.
• Schenk er eventueel een scheutje water bij en verwarm dit gedurende ca. 50 minuten.
• Maak het af met marjolein, paprikapoeder en peper.

1 persoon - 180 kcal

Ingrediënten:
• 100 gram kipfilet
• 1 el. olijfolie
• 200 gram gesnipperde spitskool
• 1 theelepel marjolein
• 1 theelepel paprikapoeder
• Peper


Gerookte kip met andijvie

Bereiding:
• Roerbak de andijvie en champignonplakjes ruim 5 minuten in de olie.
• Maak 1 theelepel Slim System bouillon aan met 250 ml heet water
• Voeg de kipreepjes, 4 eetlepels van de bouillon en de kruiden toe.
• Roerbak nog even (± 5 minuten) door.

1 persoon - 230 kcal

Ingrediënten:
• 1 eetlepel olijfolie
• 200 gram gesneden andijvie
• 125 gram gerookte kipreepjes
• 1 theelepel Slim System bouillon
• 250 ml heet water
• 3 champignons, in dunne plakjes
• Peper
• Kerrie